На 24 май Свищов тържествено отбеляза Денят на светите братя

...
На 24 май Свищов тържествено отбеляза Денят на светите братя
Коментари Харесай

Хиляди празнуват заедно 24 май в Свищов

На 24 май Свищов тържествено означи Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

24 май в Свищов. Снимка: Община Свищов

По традиция програмата стартира с поклонение пред гроба министъра на Просвещението в първия кабинет на България на доктор Георги Атанасович , след което с празнично шествие от площад „ Свобода “ до центъра на града бе подчертана значимостта на светлия празник за българския народ. В тържествения церемониал се включиха представители на общинското управление, на всички учебни заведения и детски градини в Свищов , а също и на разнообразни институции, неофициални организации, и жители.

24 май в Свищов. Снимка: Община Свищов

Празничната стратегия продължи на централния площад „ Алеко “ , пред постройката на Община Свищов, където се организира церемонията по награждаване на възпитаници, отличили се с високи достижения в областите „ Наука “, „ Изкуство “ , „ Професионално образование “, „ Спорт “ и включени в съставите на тимове и екипи, заели призови места.

24 май в Свищов. Снимка: Община Свищов

Тазгодишният притежател на годишната стипендия на името на одобрения преподавател по математика Нина Ташева-Антонова, която е в размер на 1000 лв. бе връчена на: Николай Валентинов Русанов, възпитаник в VII клас на СУ „ Николай Катранов “.

Румен Радев: Достойнството на едно общество е в директна връзка с отношението ни към знанието

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР