Кметът на София Васил Терзиев защити решението за новата организация

...
Кметът на София Васил Терзиев защити решението за новата организация
Коментари Харесай

Въпреки протестите Васил Терзиев защити изграждането на велоалея в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев отбрани решението за новата организация на придвижване в центъра на София. Няколко дни в региона на бул. „ Фритьоф Нансен “ и бул. „ Патриарх Евтимий “ има митинги поради създаване на велоалея.

Живеещите са недоволни от премахването на част от паркоместата.

Заради решението Европейския център за транспортни политики даде на съд Столична община.

Пред БНР Васил Терзиев сподели: " Застанал съм зад това решение и имам вяра в целесъобразността на този план. Чуваме хората за паркоместата и търсим решение. Ако падне решението, ще осъществим решението на съда и ще създадем смяна ".

Промените в организацията на придвижването в центъра на София, направени от Столична община, ще доведат до тапи. Това счита вътрешният министър Калин Стоянов. Той добави, че по негова информация решението за тези промени е взето преди време.

" Преди няколко години са взети всички тези решения и са гласувани. Аз персонално не утвърждавам това, което се случва там. Мисля, че ще възникне по този начин проблем със тапи ще има. Да, хубаво е това, което се прави, само че аз персонално съм на мнение, че София би следвало да обезпечи, преди всичко, както подземни, по този начин и надземни паркинги за всички тези коли, които са в централна градска част и чак тогава да мислим за това, което се прави с тези алеи сега ", сподели той.

Той счита, че " не е доста правилно без да има обезпечени паркинги, да се прави това ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР