Дете на 5 години от село Стоб, община Кочериново, е

...
Дете на 5 години от село Стоб, община Кочериново, е
Коментари Харесай

Трагедия! Почина 5-годишно дете от Кюстендилско, проверяват причините

Дете на 5 години от село Стоб, община Кочериново, е умряло в колата за спешна помощ, до момента в който е превозено към Спешното приемно поделение на регионалната болница в Благоевград.

 

От няколко дни детето не се е чувствало добре, само че през вчерашния ден положението му се влошило и родителите му отишли до незабавния център в град Рила. По непотвърдена информация, откакто е било прегледано и са били направени наставления, детето е било върнато у дома. 

 

Няколко часа по-късно още веднъж е била извикана Спешна помощ и детето е било превозено с кола за спешна помощ към Благоевград, само че към този момент било късно.

 

Д-р Димитър Димитров, шеф на регионалната болница, съобщи:

 

" Детето е пристигнало в клинична гибел – без витални индикатори, без дихателна активност, без сърдечна активност, т.е. де факто всички тези събития са се случили или на път, или преди детето да постъпи в болничното заведение. Започнати са незабавно реанимационни мероприятия, извикан е ренимационен екип, който е почнал с изкуствена вентилация, апаратна вентилация, обдишване, само че за жалост детето е пристигнало умряло ".

 

Въпреки безспорните доказателства, че 5-годишното дете е било докарано в Спешно приемно поделение без витални индикатори, шефът на болничното заведение е наредил да се направи вътрешна инспекция:

" Вътрешна комисия въпреки всичко да проверява случая, въпреки че нямам никакво подозрение ".

 

По закон при гибел на дете наложително се назначава аутопсия, в случай че родителите изрично не откажат такава.

 

От прокуратурата в Благоевград потвърдиха, че е формирано досъдебно произвеждане, което ще бъде препратено по подготвеност в Кюстендил, защото гибелта на детето е настъпила, преди да бъде признато в благоевградската болница. 

 

Изпълнителна организация " Медицински контрол " (ИАМН) осведоми, че се е самосезирала и стартира изключителна инспекция от през днешния ден – 20 май, на " МБАЛ Благоевград " АД, ЦСМП – Кюстендил/ФСМП – Рила и персоналния доктор на детето. 


Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР