Кметът на Русе Пенчо Милков удостои със златна значка живописеца

...
Кметът на Русе Пенчо Милков удостои със златна значка живописеца
Коментари Харесай

Живописецът Тодор Делев бе удостоен със златна значка за цялостен принос в областта на културата и изкуството

Кметът на Русе Пенчо Милков удостои със златна значка живописеца Тодор Делев на откриването на юбилейната му галерия „ Красотата и добротата “, отбелязваща 80-ия му празник.

Наградата е по предложение на Дружеството на художниците в Русе за дългогодишна активност и значими достижения в региона на изкуството и културата.

„ Дали рисува парченце от нашия обичан град или уединен умислен човек, Тодор Делев съумява да пресътвори по извънреден метод заобикалящия ни свят посредством магията на вдъхновението си “, съобщи Пенчо Милков в обръщението си към създателя и десетките фенове, събрали се да почетат юбиляра и неговото изкуство. Живописецът бе почетен и от ректора на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ акад. Христо Белоев, дтн.

За Тодор Делев това е 21-ва галерия, а негови произведения имат художествени галерии в България и частни колекционери от Гърция, Турция, Канада, Дания, Канада, Англия и Русия. По негова концепция е основан Клубът по изобразително изкуство „ Илия Бешков “. Повече от 30 години той е учител в Русенския университет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР