Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се

...
Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се
Коментари Харесай

Кметът на Перник посрещна посланика на Япония

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се срещнаха с посланика на Япония Н. Пр. господин Хироши Нарахира и първия секретар по икономическите въпроси в посолството Кей Такеда.

В хода на срещата бяха разисквани въпросите за стопанската система, туризма и инфраструктурата в Перник и района. Кметът Владимиров предложи основаването на общи планове с посолството като бяха обрисувани и тематиките, в които да се задълбочи двустранното съдействие – взаимни културни прояви и задълбочаване на икономическите връзки.

Посланикът акцентира мощните дипломатически връзки сред България и Япония и показа, че доста от японците са осведомени с българските обичаи, в това число и Международния фестивал на маскарадните игри „ Сурва “. Кметът и посланикът разясниха още, че локалните управляващи са извънредно значими за просперитета на страната, защото те осъществят политики за възстановяване качеството на живот на жителите.

След срещата посланикът посети Подземния минен музей, постройката на Минната дирекция и Двореца на културата и показа, че те могат да бъдат терен за доста взаимни културни прояви.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР