Кметът на Община Марица Димитър Иванов направи първа копка на

...
Кметът на Община Марица Димитър Иванов направи първа копка на
Коментари Харесай

Първа копка и инспекция по проект в Скутаре направи кметът Димитър Иванов

Кметът на Община Марица Димитър Иванов направи първа копка на нов план в Скутаре. Заедно с кмета на селото Катя Тодорова дадоха старт на построяването на тротоарна настилка на ул. „ Христо Ботев “. „ Тази инвестиция е основана от Местната инициативна група в Община Марица и е съфинансирана с европейски средства, като концепцията е да се облагороди инфраструктурата за жителите на Скутаре. Благодаря на общинските съветници, които поддържаха реализацията на плана. Само след месец и половина на това място ще има нов тротоар, като ще обособим и велоалея, по която ще се придвижват на колела живеещите в региона. Тази концепция ще продължим да я развиваме, като ще осъществяваме велосипедна мрежа и в останалите селища на Община Марица. Бъдещето ни като европейци е в екологичното напредване и метод на живот, по тази причина би трябвало да осигурим инфраструктурни условия “, съобщи кметът Димитър Иванов.  
Прочетете още
Отец Николай благослови начинанието, а Катя Тодорова ритуално разруши шампанско в багера, който ще извърши строителните действия по плана. Ще бъде сложена нова тротоарна настилка на източната част на ул. „ Христо Ботев “ от ул. „ Захари Стоянов “ до ул. „ Баба Тонка “. На събитието участваха ръководителят на Общински съвет Марица Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, както и общински съветници и поданици на Скутаре.  

Инициативата е на МИГ – Община Марица и се реализира с финансовата поддръжка на Програмата за развиване на селските региони. Стойността на плана е 101 439 лв., като европейското финансиране е в размер на 91 295 лв., а останалата част – от националния бюджет.

След това кметът Димитър Иванов извърши изненадваща инспекция на строителството на новия физкултурен салон, който се построява в ОУ „ Св. Климент Охридски “, чиято първа копка бе направена на първия образователен ден предходната есен. Той инспектира активността на изпълнителя на плана, който построява новото спортно оборудване. Сградата е с размери 30х12 метра, като игрището ще е с формат 22х10 метра. Теренът е очакван за мини футбол, волейболни и баскетболни надпревари. В залата ще упражняват повече от 100 ученици на учебното заведение. В нея ще се организират тренировките на детския ФК „ Скутаре “, както и на хандбалистите. Новото спортно оборудване ще бъде намерено напролет на тази година.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР