Кметът на Община Котел Коста Каранашев поздрави всички котленци по

...
Кметът на Община Котел Коста Каранашев поздрави всички котленци по
Коментари Харесай

Кметът на Котел с поздрав по случай празника на града

Кметът на Община Котел Коста Каранашев поздрави всички котленци по случай 1 ноември – Ден на националните будители и празник на града. Ето и цялостният текст на поздрава:

Уважаеми дейци на културата, образованието и науката,

Скъпи жители и посетители на Котел,

От името на Общинска администрация и от мое име приемете най-сърдечни поздрави по случай 1 ноември – Ден на националните будители и празник на град Котел! Поздрави насочвам и към всички ваши близки, които в този миг са надалеч от вас и родината ни.

Догодина ние ще отбележим 30-годишнината, от както Котел празнува своя празник на този ден. Години, които са единствено част от историята на град като нашия, построен върху земи с вековно минало. Надявам се, в случай че не в този момент, то най-малко за идващия юбилеен празник всички ваши близки да са тук до вас, а също и измежду нас!

Всеки формален празник е мотив за размисъл за мястото му в страната и в живота на жителите ѝ, само че ние котленци знаем, че този празник има собствен дом и той е в нашия град. Град, от който са излезли плеяда българи, дали вяра на народа ни в дните на робството, водили го към култура и събуждане през епохата на Възраждането, основали безконечни културни полезности.

За тези години, в които аз съм кмет на този град и на тази община осъзнах, че същинската полезност на района ни това сте Вие – неговите поданици! Отговорността, която нося пред Вас е задължаваща. Тя е дълг за опазване на историческото ни минало, надграждане на направеното до момента и предаването на котленския дух и обичаи на поколенията след нас!

Уверявам Ви, че макар компликациите, пред които сме изправени, напъните на екипа ми са ориентирани към това да решаваме проблемите и да работим за ползите на жителите на Котел.

Благодаря на всички Ви, които подкрепяте нашите хрумвания за развиването на общината. Благодаря Ви и за критичността към нашата работа, за инициативността и будността, с които ежедневно ни показвате, че гражданското общество е живо!

Работата на Общинската администрация, на Общинския съвет и на всички жители на Котел дава резултати. С общите старания и с вашата съпричастност демонстрираме, че можем да решаваме проблеми, да осъществяваме планове и дружно да се движим в вярната посока.

На всички поданици на Котел искам здраве, триумфи във всяко начинание и да бъдат горди от обстоятелството, че живеят в този град, дал на България най-вече великани на духа и същински национални будители.

Честит празник!

КОСТА КАРАНАШЕВ,

Кмет на Община Котел
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР