Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов инициира и проведе среща

...
Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов инициира и проведе среща
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Целта ни е една - Пирин да пребъде

Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов инициира и организира среща със спортни деятели, представители на бизнеса и футболни почитатели, на която беше разисквано бъдещото развиване на Пирин. В рамките на полемиката бяха разисквани разнообразни оферти и хрумвания за реализиране на финансова непоклатимост на тима.

По време на форума кметът Стоянов благодари на локалните компании, които оказват помощ на мъжкия футбол в Благоевград и оказват финансова помощ.

" Като че ли ориста ни сервира тази привилегия и отговорност, точно на 100-годишнината на клуба. Всеки един от нас през днешния ден в тази зала, без значение от краткотрайните благоприятни условия и функционалността си в обществото, е съпричастен към признака Пирин. Истината е, че без поддръжката на бизнеса няма по какъв начин да се оправим, изключително в тези нелеки времена. Заедно успяхме да запазим тима, да покрием значително отговорности, насъбрани от предходното управление, само че най-важното е, че останахме в елитната група на България. За да продължим напред, е належащо бизнесът да продължи да ни подкрепя, тъй като Общината не е в положение сама да поеме разноските ", разяснява кметът Стоянов.

Той посочи, че Общината отделя към 1 милион лв. на година за прехрана на ДЮШ и поддръжка на спортните бази, заради което няма опция да отделя повече финансови средства, предвид на това, че е длъжна да се грижи и за други действия. Очаква се главният спонсор да усили парите за реклама, като дружно с тези от телевизионни права, такса " взаимност " " и продажба на билети, приходите да са към 1,5 милион лв..

" Предварителните планове демонстрират, че са нужни най-малко към 2 милиона лв. за прехрана на мъжкия футболен тим, за което ще разчитаме на помощта на бизнеса ", добави още кметът.

Той благодари на Управителния съвет на тима, който работи безплатно за запазването на лиценза на Пирин и развиването на клуба.

" Пирин би трябвало да е футбол, Пирин би трябвало да е спорт, Пирин не би трябвало да е политика. Днес, на тази среща, имам вяра, че слагаме една добра основа, върху която ще можем да надграждаме. Благоевград се гордее с мъжкия тим, Благоевград се гордее и с Детско-юношеската школа, по тази причина би трябвало да бъдем обединени и постепенно и последователно да градим взаимно доверие. Целта ни е една - Пирин да пребъде ", сподели Стоянов.

Срещата, провела се довечера в зала " 22 септември ", е първата в сходен мащаб. Следващата такава следва да бъде планувана, а обществеността ще бъде известена навреме за нея, оповестяват от Община Благоевград.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР