Кметът на обсадения южен украински град Мелитопол Иван Фьодоров, който

...
Кметът на обсадения южен украински град Мелитопол Иван Фьодоров, който
Коментари Харесай

Размяна: Освободиха отвлечения кмет на Мелитопол срещу 9 руски войници

Кметът на обсадения южен украински град Мелитопол Иван Фьодоров, който беше арестуван от настъпващите съветски елементи в петък, е бил освободен. Това оповестиха локалните управляващи, представени от Франс прес.

Според информация от президента и Народното събрание на Украйна причина за задържането на Фьодоров е било това, че той, изтъквам: " е отказал да сътрудничи на врага ".

Във видеоклип, оповестен в " Телеграм ", се вижда по какъв начин президентът Володимир Зеленски приказва по телефона с Фьодоров, който го твърди, че се усеща " по-добре ".

Кметът на Мелитопол споделя още: " Благодаря, че не ме изоставихте. Ще нуждая се от още един или два дни за възобновяване, след което ще бъда на ваше разположение, с цел да допринеса за скорошната ни победа ".

По украинската държавна телевизия говорителката на президентството Даша Зарина посочи, че Фьодоров е бил сменен за деветима пленени съветски бойци, на възраст 20 и 21 години. Тя обясни, че това са към момента деца - без военен опит и уплашени, само че хвърлени във война от Русия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР