Президентът Джо Байдън беше осмян от критиците си, след като

...
Президентът Джо Байдън беше осмян от критиците си, след като
Коментари Харесай

Президентът Джо Байдън беше осмян от критиците си, след като загуби дар слово по време на реч

Президентът Джо Байдън беше подигран от критиците си, откакто загуби подарък слово по време на тирада във военната академия " Уест Пойнт " в щата Ню Йорк, написа списание " Нюзуик ".

Байдън приказва пред завършващи кадети за актуалните спорове, пред които е изправен светът, в това число продължаващата руско-украинска война. Той загатна другите задачи, които военнослужещите извършват, с цел да оказват помощ на раздраната от война Украйна.

" Ние заставаме твърдо зад Украйна и ще продължим да стоим с тях. Ние сме против човек, който познавам добре, жесток тиранин, и ние няма да си тръгнем ", сподели водачът на Съединени американски щати.

Байдън обаче ненадейно спря речта си, до момента в който обясняваше по какъв начин съветският президент Владимир Путин е почнал войната в Украйна през февруари 2022 година, отбелязва американското издание.

" Путин беше сигурен, че НАТО ще се разпадне. Срещнах се с него, незабавно откакто бях определен за президент и говорихме по този въпрос ", споделя Байдън, само че по-късно очевидно се затруднява да продължи. След къса пауза Байдън споделя, че " няма да се занимава с това ".

По нататък обаче Байдън продължава: " Путин беше сигурен, че НАТО ще се разпадне. Казах му в Швейцария, в случай че желаете финландизация на Украйна, ще получите финландизация, ще получите натовизация на Европа. Неговата позиция беше срамна, само че ние се намесихме и я спряхме. Вместо това през днешния ден най-великият защитителен съюз в историята на света е по-силен от всеки път ", сподели Байдън, визирайки положението на Атлантическия алианс.

Финландизация е термин, употребен в дипломатическите среди, който се отнася до неутралната позиция на Финландия по време на Студената война. През 1948 година Финландия подписва контракт със Съветския съюз. Като част от контракта Финландия не може да се причисли към западните отбранителни организации. Договорът се разтрогна през 1992 година и Финландия в последна сметка се причисли към НАТО през април 2023 година, припомня " Нюзуик ", представен от " Труд ".

Акаунтът на Републиканския народен комитет (RNC Research) в обществената мрежа Х, разгласява клип от речта на Байдън в събота, като написа, че Байдън е " още веднъж е комплициран ".

Тъй като Джо Байдън е на 81 години, а Доналд Тръмп наближава 78-годишна възраст, то психическата валидност е съществена тематика на диалог в този цикъл на президентската акция.

Според изследване на Pew Research Center повече от 47 % от записаните гласоподаватели въобще не са уверени, че Байдън има умствената валидност, нужна за работата, до момента в който 35 % споделят същото за Тръмп, показва " Нюзуик ”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР