Кметът на обсадения украински град Мариупол Вадим Бойченко каза, че

...
Кметът на обсадения украински град Мариупол Вадим Бойченко каза, че
Коментари Харесай

6-годишно момиче в Украйна умря в страшни мъки след руска бомбардировка

Кметът на обсадения украински град Мариупол Вадим Бойченко сподели, че тялото на шестгодишно момиченце на име Таня е било извадено от руините на разрушена жилищна постройка. Момичето е умряло от дехидратация, съобщи Би Би Си.

„ Майка ѝ беше убита. Не знаем какъв брой дълго момичето се е борело за живота си. Не можем да си представим какъв брой премеждия е трябло да понесе. В последните минути от живота си е била сама, слаба, уплашена, жадна”, сподели кметът на град Мариупол, който е подложен на непрекъснат обстрел от съветския завоевател.

Кметът съобщи, че историята на момичето, упомената по-рано от президента Володимир Зеленски в негово послание, е „ една от многото трагични истории на Мариупол - градът, борещ се да оцелее измежду обсада през последните осем дни “. Бойченко сподели: „ Руските нашественици цинично оставиха половин милионния град без вода, светлина, топлота и връзки. Всички пътища към града са блокирани. Всички старания за доставка на храна и медикаменти на жителите на града бяха блокирани от съветската армия”.

Той прикани Запада да направи повече, с цел да помогне на Украйна, в това число да вкара зона, неразрешена за полети. Бойченко добави: „ Това няма да върне нашата Таня, само че ще избави живота на хиляди други деца в Украйна”. От началото на нашествието съветската войска търпи големи загуби на фронта от украинските сили, само че безжалостно избива невъоръжени дами и деца. Руската войска нападна цивилни жители, в това число коридори за евакуация. Кремъл излъга, че цел на съветската инвазия ще са единствено военни обекти от стратегическо значение за Киев. Русия умишлено прави военни закононарушения в опит да съкруши морала на украинското население.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР