Кметът на Благоевград Илко Стоянов поздрави абсолвентите от Випуск’2022 на

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов поздрави абсолвентите от Випуск’2022 на
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград пред абсолвентите от АУБ: Вие бяхте, сте и ще продължите да бъдете част от Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов поздрави абитуриентите от Випуск’2022 на Американски университет в България във връзка тяхното дипломиране.

Тържествената гала бе открита от президента на висшето образователно заведение доктор Дейвид Еванс, а на нея участваха  Н.Пр. Херо Мустафа, дипломат на Съединени американски щати в България, Майкъл Марвин ръководител на Съвета на настоятелите на Американския университет в България, Христо Грозев, знаменит проверяващ публицист и почетен оратор за церемонията,  представители на държавната и локалната власт, родители и студенти.

„ За мен е привилегия да бъда през днешния ден дружно с Вас. Вие бяхте, сте и ще продължите да бъдете част от Благоевград. Вярвам, че сте положителните ни посланици пред света. Днес отваряте една нова страница във вашия живот, сигурен съм, че ще я извършите почтено. Бъдете смели, тъй като ние разчитаме на Вас “, сподели в част от приветственото си слово кметът Стоянов.

Той акцентира, че Община Благоевград и Американски университет в България работят в чудесно съдействие и изрази убеденост, че това ще продължи и отсега нататък.

През 2022 година, която е юбилейна за висшето учебно заведение, завършващите бакалаври са 218. От тях 72% от тях са жители на България, а останалите са от Албания, Украйна, Казахстан, Монголия, Русия, Италия, Гърция, Съединени американски щати и други Най-много са завършващите „ Бизнес администрация “ (37%). Следват „ Журналистика и всеобщи връзки “ (15%), „ Политически науки и интернационалните връзки “ (13%) и „ Компютърни науки “ (10%). Абсолвентите излизат от университета с две дипломи – американска и българска. Значителен % от тях (63%) приключват с две специалности. АУБ е единствената просветителна институция в района, която дава тази опция с помощта на системата liberal arts.

На церемонията своите дипломи получиха и 23 магистри, приключили влиятелната магистърска стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти на АУБ.

В тържествата във връзка дипломирането на абитуриентите присъединяване взеха и Биг Бенд – Благоевград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР