Кметът Димитър Николов проведе разговори с Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"

...
Кметът Димитър Николов проведе разговори с Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"
Коментари Харесай

Кметът на Бургас поиска завишен контрол на товарните автомобили, които при висока температура повреждат градските пътища

Кметът Димитър Николов организира диалози с Изпълнителна организация "Автомобилна администрация " и способените служби на Агенция "Пътна инфраструктура ", в чиито пълномощия е да ревизират изрядността на товарните коли. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас.

През цялото лято техните инспектори ще правят изключителни инспекции при входовете и изходите на Бургас, както и на територията на града, като ще замерват на терен с мобилни кантари какъв брой са натоварени камионите. Глобите за нарушителите са съществени. В инспекциите ще вземат участие и чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Преминаването на претрупани машини по градските улици при високите температури през лятото е извънредно нездравословно за асфалта. Образуват се коловози и нарушавания в целостта на покритието. Случва се вместо позволени до 40, камионът да придвижва 60 тона, тъй като притежателят на стоката не желае да заплаща за втори курс.

В такива случаи той предизвиква вреди на инфраструктурата, а и се движи по-бавно, причинявайки тапи.

При температури над 35 градуса ще бъдат налагани ограничавания на товарните коли, които придвижват над 20 тона. Една от пътните артерии, за които ще се следи прецизно, е бул. "Захарий Стоянов ".

Община Бургас ще предизвести всеки от огромните превозвачи поотделно за идните инспекции, които ще текат през цялото лято. Тя ги приканва да бъдат правилни и да пазят градската инфраструктура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР