Кметът Димитър Николов посети днес новия офис на социалната услуга

...
Кметът Димитър Николов посети днес новия офис на социалната услуга
Коментари Харесай

Кметът посети новия офис на Патронажната грижа в Бургас

Кметът Димитър Николов посети през днешния ден новия офис на обществената услуга " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ", който се намира на улица " Странджа " 15-19. Управителят на Домашен обществен патронаж Валентина Станкова срещна на място градоначалника с изискванията и предоставяните от мобилните екипи на центъра услуги.

Социалната услуга е част от Домашен обществен патронаж Бургас и е единствената, която дава повсеместен пакет от медицински и обществени грижи в дома на своите консуматори. Това включва мобилен медицински лаборант, медицински обзор от доктор в дома, обща поддръжка на жилището /водопроводчик, ел. техник/, посещаване на домакински санитар, здравна сестра, рехабилитатор,  психолог и обществен служащ.

" Условията в новия офис са чудесни, а услугите, които центърът дава са незаменими за самотните, възрастни и заболели хора. Освен пакета от медицински и обществени услуги, вие доставяте топла и диетична храна, което се оказа решаващо в изискванията на обществена изолираност. Затова Община Бургас ще разшири още веднъж потенциала на услугата, с цел да обхване тя допустимо максимален брой нуждаещи се. Следваща стъпка ще бъде обезпечаването на грижа за лежащо болните и неподвижни хора и ще предложим това на общественото министерство ", показа кметът Николов при визитата си в центъра.

Центърът разполага с уреди за рехабилитация и оживление, както и със длъжностен автомобил, който оказва помощ на екипите да обходят всички свои консуматори в точния момент.

Откакто е разкрита Патронажната грижа в Бургас, потенциалът й непрестанно се усилва за да поеме всички нуждаещи се. За осъществяване на спомагателните действия ще бъдат наети още 5 домашни санитари и 2 медицински сестри, които ще образуват мобилни екипи, с цел да могат те да покрият увеличаващия се брой на хората, искащи да употребяват медико-социалната услуга.

Документите за кандидатстване могат да се получат в Домашен обществен патронаж на адрес: ул. " Иван Богоров " №  20 или да се изтеглят от уеб страницата на Община Бургас: www.burgas.bg - раздел " Социални действия " - Патронажна грижа.

В момента обществения патронаж обезпечава топла храна на 950 възрастни хора и лица с увреждания. 320 нуждаещи се получават патронажна грижа, а 90 са включени в услугата за доставка на лекарства и хранителни про
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР