Ключов съюзник на британския премиер Лиз Тръс - министъра на

...
Ключов съюзник на британския премиер Лиз Тръс - министъра на
Коментари Харесай

Трус на Острова! Ключов министър уволнен само след 40 дни на поста

Ключов съдружник на английския министър председател Лиз Тръс - министъра на финансите - за който се твърди, че е и неин комшия в Гринуич - е отвън топ екипа на премиера единствено седмици след началото на работата - по-малко от 40 дни.

Министърът на финансите Куаси Куартенг се срещна преди минути с премиера Лиз Тръс на " Даунинг стрийт " 10, откакто прекъсна визитата си в САЩ  за срещата на МВФ и Световната банка и отлетя назад за Лондон.
-->
В писмо, с което удостовери, че е уволнен, Куартенг разгласи, че поддържа икономическата визия на Тръс и сподели, че ще продължи да я поддържа и отвън държавното управление.

По-рано източник от " Даунинг стрийт " 10 сподели на Би Би Си (BBC), че Тръс счита, че канцлерът " прави отлична работа ".

Какво се случи в Лондон и за какво, написа dir.bg.

Суперлативите се употребяват прекомерно постоянно в политическите репортажи, само че това е в действителност изумително. Лиз Тръс и Куаси Квартенг са остарели другари и от едно и също крило на Консервативната партия. Това, което са пробвали във връзка с политиката, е в основата на техния мироглед за политиката. И въпреки всичко цялата им политическа стратегия е подготвена и в този момент финансовият министър е " навън ", написа политическият анализатор на Би Би Си (BBC) Крис Мейсън.

Само три седмици,след като пристигна на власт министърът на финансите Куаси Куартенг отприщи исторически понижения на налозите и най-голямото нарастване на заемането на средства от 1972 година в така наречен мини-бюджет, който съгласно вдъхновителя му би трябвало да усили икономическия напредък. 

Корпоративният налог трябваше да се увеличи от 19% на 25% през идната година, до момента в който Куартенг не разгласи, че ще замрази ставката с неговия мини-бюджет. Но има догатки, че държавното управление към този момент може да се реши да увеличи налога, което би било огромен поврат, отбелязва Би Би Си.

Министрите към този момент дадоха заден от проекта за унищожаване на горната граница на налога върху приходите, съгласно която най-добре платените ще бъдат облагани с 45 пенса за всеки паунд.

Мини-бюджетът също по този начин се ангажира да анулира неотдавнашното нарастване на  наложителното Национално обезпечаване, при което служащите и работодателите би трябвало да заплащат в допълнение 1,25 пенса на всеки паунд.

Беше дадено да се понижи главната ставка на налога върху приходите от 20% на 19% от идващия април.

Сред другите обещания са понижаване на гербовия данък за купувачите на парцели в Англия и Северна Ирландия, както и унищожаване на тавана за бонусите на банкерите.

В един миг Лиз Тръс премисля плануваните понижения на налозите, които провокираха разтърсвания на финансовите пазари. Премиерът беше подложена на напън да промени курса на икономическия пакет, който разтревожи пазарите - предизвика срив на паунда, като някои вложители и личните й законодатели я приканиха да анулира плана на обща стойност 43 милиарда бр. лири (48 милиарда щ. долара) необезпечени с доходи.

Сега се чака конференцията на Тръс по-късно през днешния ден в очакване държавното управление да анулира повече от пониженията на налозите, оповестени в мини-бюджета на Куартенг.

  

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР