Клубовете от Висшата лига се притесняват, че е възможно затваряне

...
Клубовете от Висшата лига се притесняват, че е възможно затваряне
Коментари Харесай

Англия пред ново затваряне на стадионите

Клубовете от Висшата лига се тормозят, че е допустимо затваряне на стадионите за коледните празници, когато програмата е натоварена, само че и това носи спомагателни доходи. Причината е бързото разпространяване на новия вид на ковид - Омикрон.

Първата отбрана би била въвеждането на коронавирус паспорти за почитателите, които желаят да посещават мачове. Най-голямото терзание е, че тези ограничения няма да имат резултат и ще се наложи ново затваряне на стадионите, което ще докара до огромни финансови загуби.

Ситуацията в елита на британския футбол стартира да се усложнява и от обстоятелството, че още веднъж има поредност от инфектирани в самите тимове. В Тотнъм има 7 играчи и двама треньори с позитивни проби, макар че от клуба не дават никаква информация по въпроса. "Шпорите " на следващия ден имат значим мач в Лигата на конференциите против Рен, а по-късно на отбора предстоят посещение на Брайтън и домакинство на Лестър. Много евентуално е от клуба да изискат отсрочване на срещи от шампионата. В Челси и Брентфорд също има инфектирани.

Клубовете от Висшата лига са осведомени за влошаващата се обстановка отвън терена и опцията държавното управление да вкара условието за коронавирус паспорти за влизане на публични събития. Това може да докара до безпорядък и почитатели, които са платили билети, да не могат да влязат на стадиона. От месеци клубовете работят по организацията
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР