Клиниката по трансплантации в Александровска болница става отделение за болни

...
Клиниката по трансплантации в Александровска болница става отделение за болни
Коментари Харесай

Клиниката по трансплантации в Александровска болница става отделение за COVID-19

Клиниката по трансплантации в Александровска болница става поделение за заболели с COVID-19. Тя е единственият в България диспансер за бъбречно трансплантирани. Персоналът и пациентите ще бъдат трансферирани в пространствата на друга клиника.

Със заповед на министъра на опазването на здравето леглата за лекуване на коронавирус заболели в Александровска болница към този момент са над 200. Това наложи преструктуриране на отделенията в лечебното заведение.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди дни, когато това стана ясно, от българския пациентски конгрес сигнализираха, че тази смяна опонира на вкички професионални и медицински правила. Според хората от този конгрес, това заплашва живота на пациентите.

Александър Цолов е претърпял бъбречна трансплантация и в този момент се следи в тази клиника

" Трансплантиран съм Испания преди 8 години, тъй като по това време малко трансплантации се правеха в България, и се наложи да диря помощ в чужбина. От предходната година се следя тук в България, в този единствен диспансер. Това е единственото място, на което можем да бъдем проследявания. Ние сме моного по-податливи на всевъзможни болести и когато ни смесят с други заболели, рискът е доста по-голям ", показва той.

Според позицията на Александровска болница, Клиниката по нефрология и трансплантация не стопира активността си.

Снимка: btvnovinite.bg

Иван Димитров от Български пациентски конгрес дефинира това като геноцид. По думите му звена, в които се лекуват тежки хронични болести и хора с компроментиран имунитет, се трансформират в коронавирус отделения, а в цяла Европа сходни структури са обезпечени, тъй че към тях да не случва нищо сходно, означи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР