Клиниката по кардиология на ,Сърце и Мозък` Плевен провежда изнесени

...
Клиниката по кардиология на ,Сърце и Мозък` Плевен провежда изнесени
Коментари Харесай

Кардиолозите на ,Сърце и Мозък` Плевен с изнесени прегледи в малките населени места

Клиниката по кардиология на,Сърце и Мозък` Плевен организира изнесени прегледи в дребните обитаеми места в Северозападна България. Прегледите са безвъзмездни и се провеждат по авансово направен график. През м. юли експертите преглеждат в осем обитаеми места – с. Громшин /област Монтана/, с. Бутан и с. Остров /област Враца/, с. Каленик и с. Дружба /област Видин/, в градовете Монтана и Елин Пелин. Целта на прегледите е пациентите, които нямат опция за всекидневен достъп до доктор, да бъдат по-спокойни за своето здраве. Летните жеги носят и спомагателни опасности.

„ Изнесените прегледи са самодейност на Българския Кардиологичен Институт (БКИ) по стратегия „ Грижа за вас “. Днес /петък, 17 юли/ да вземем за пример, сътрудниците ще преглеждат в село Остров, област Враца “, осведоми проф. Яна Симова – изпълнителен шеф на БКИ и шеф на кардиологичната клиника. И разяснява: „ Проблемът с неналичието на медицински фрагменти в дребните обитаеми места остава настоящ, макар дългогодишната полемиката по този въпрос. Намирането на експерт, който да обслужва хората в отдалечените села, е съвсем невероятно. От години жителите им вървят на доктор в градовете, а колите за спешна помощ пътуват до тях десетки километри. Освен това хората по тези места постоянно подценяват здравето си заради неналичието на опция или време да пътуват до огромния град. Затова самодейността на БКИ е за извънредно потребна и нужна. “

Графикът за визитите на кардиолозите се изготвя след подадени поръчки от кметовете по места и от персоналните лекари. Датите се афишират авансово, с цел да могат жителите да се възползват оптимално от самодейността. Желаещите да бъдат прегледани декларират това на място, като прегледите не престават до момента в който не бъде съветван и последният чакащ пациент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР