Климатологът проф. Георги Рачев даде прогнозата си до края на

...
Климатологът проф. Георги Рачев даде прогнозата си до края на
Коментари Харесай

Стана ясно ще има ли сняг до края на зимата

Климатологът проф. Георги Рачев даде прогнозата си до края на зимата. Според него до края на месеца няма да има превалявания, а февруари и март ще са по-топли от нормалното, сподели той пред Нова телевизия.

Мъглите към този момент ще са по-рядко, тъй като от през днешния ден в страната нахлува малко по-хладен въздух - с градус-два. Това ще промени ситуацията и ще се радваме на по-чист въздух. Към сряда половин в България би трябвало към този момент да има двуцифрени максимуми на температурите. Което демонстрира, че продължаваме да се намираме в интервал на доста топло време ”, сподели проф. Рачев.

" Буквално няма мраз! В Европа няма мраз. В Германия мериха най-високите температури, откогато се води метеорологична статистика. И у нас - досега януари върви с 1 до 2,5 градуса над нормата ", добави той.

Проф. Георги Рачев разяснява настъпилата сушата и изясни, че до края на месеца няма да има превалявания. Според него февруари и март ще са по-топли и с по-малко превалявания от нормалното.

„ Прегледах данните от предходната година. Оказа се, че не е чак толкоз изсъхнало, колкото ни се желае като опрощение. За София и региона на водосбора на язовир „ Студена ” годишната норма е към 80% изпълнена, което не значи феноменална и пагубна картина ”, съобщи Рачев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР