Класацията Fortune 500 на едноименното делово списание за най-големите компании

...
Класацията Fortune 500 на едноименното делово списание за най-големите компании
Коментари Харесай

Как би изглеждал списъкът на големите US компании без имигрантите

Класацията Fortune 500 на едноименното делово списание за най-големите компании в Съединени американски щати би трябвало да се преименува, в случай че от него се извадят тези от тях, основани от имигранти.

Той би трябвало да се споделя Fortune 284.

До този резултат стига разбор на американския изчерпателен център Center for American Entrepreneurship (CAE), написа Военновъздушни сили. Анализаторите са пресметнали, че 216 (43%) от 500-те топ компании в Съединени американски щати са били основани имигранти или техните потомци - имигранти второ потомство. Такива са да вземем за пример и емблематичните за страната и света компании като Ford, Boeing, IBM и Гугъл.

 Снимка 219597
Източник:

На процедура откривателите от CAE са намерили имигранти измежду 52% от създателите на 25-те компании с най-големи доходи и 57% от основателите на топ 35 от фирмите в листата Fortune 500.

През 2016 година в най огромните US компании, основани от емигранти са работели 12,8 милиона души по целия свят, реализирайки доходи от 5,3 трилиона $. Сумата е сравнима с брутния вътрешен артикул на третата по величина стопанска система в света - Япония.

Изследването на CAE е показано на американски конгресмени от двете партии за да се повлияе на ограниченията за ограничение на имиграцията, подхванати от президента Доналд Тръмп.

Резултати не са изненадващи за специалистите. Има данни от редица страни, че имигрантите по-често са склонни да рискуват и да стартират личен бизнес. Пристигайки в друга страна те принудени да бъдат по- инициативни и изобретателни, да поемат ориста си в свои ръце, с цел да се оправят с провокациите и да оцелеят.

Изследването на CAE демонстрира, че множеството от тези 216 компании, основани от имигранти първо или второ потомство, се занимават с бизнес в областта на високите технологии (43), а по този начин също и в търговията, финансите и застраховането (26). Но като цяло създатели - имигранти на известни компании могат да се намерят във всички браншове на листата Fortune 500, в това число в автомобилната индустрия.

Ето някои показателни образци:

 Снимка 330602
Източник:

Ford ни се коства най-американската компания. Но нейният създател, Хенри Форд (1863-1947), на процедура е наследник на ирландец и белгийка от фамилии на имигранти. Обичаен генезис за времето, когато към Америка се е стичал голям поток от европейци.

Създателят на Boeing - Уилям Боинг, се е родил в семейство на имигранти от Германия и Австрия.

 Снимка 210178
Източник:

Основателят и притежател на новаторската компания Tesla - Илън Мъск , е дошъл в Съединени американски щати от ЮАР.

Социалната мрежа Фейсбук е асоцирана на първо място с Марк Зукърбърг, само че в началото неин съосновател е бил Едуардо Саверин , дошъл в Съединени американски щати от Бразилия на 10-годишна възраст.

 Снимка 271440
Източник:

И още един индикативен образец - Сергей Брин , един от основателите на ИТ колоса Гугъл се родил в Москва. Той се реалокира в Съединени американски щати дружно със своите родители, когато е бил на шест годни.

Работната нравственос, обвързвана с нуждата да идващ и отстояващ личен път на развиване като предписание е по-добре развита у емигрантите и техните деца. Те се реалокират в друга страна, търсейки по-добър живот, бягайки от политически или стопански компликации. И за съумеят да оцелеят и се осъществят в новата среда им се постанова да бъдат по-мотивирани, изобретателни и упорити във всяко отношение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР