Китин Муньос, съпруг на княгиня Калина, разработва без хонорар написването

...
Китин Муньос, съпруг на княгиня Калина, разработва без хонорар написването
Коментари Харесай

Китин със 17 филма за България

Китин Муньос, брачен партньор на княгиня Калина , създава без хонорар написването на сюжета и ръководенето на екипа, който ще снима 17 къси кино лентата за културните и исторически забележителности на България.

Идеята е на Българската национална телевизия и се осъществя по контракт с ЮНЕСКО. Съпругът на княгиня Калина е дипломат на благосклонност към тази организация. Филмите ще бъдат озвучени на 5 езика – български, испански, френски, британски и арабски, което ще увеличи оптимално тяхната гледаемост.

Княгиня Калина и Китин Муньос – странник и откривател, подвигнаха запаметяваща се женитба в Царска Бистрица през 2002 година Това беше първата от няколко епохи венчавка на българска княгиня в България. От 2020 година фамилията се откри трайно в България. Княгиня Калина получи българско поданство.

Техният наследник Симеон Хасан (второто име е в памет на починалия марокански крал Хасан II – един от най-хубавите другари на цар Симеон II) e е роден в София. Той е български жител и изсточноправославен. В момента учи в Американския лицей в София.

След женитбата имаше упования, царският шурей да получи благородническа купа. Такава процедура е необятно публикувана в монархическите фамилии.

Така нецарстващият румънски крал Михай след женитбата на щерка си принцеса Маргарита за артиста Раду Дуда удостои шурей си с купата „ принц на Хохенцолерн -Веринген “. Когато през 1960 година по-малката сестра на кралица Елизабет II принцеса Маргарет се омъжи за фотографа Антони, той получи от кралицата купата лорд Сноудън.

Цар Симеон Втори се въздържа да употребява сходни монархически преимущества. Царският шурей си остана просто господин Муньос.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР