Китайците Huawei не съобщаваха планове за разработка свой гласов помощник,

...
Китайците Huawei не съобщаваха планове за разработка свой гласов помощник,
Коментари Харесай

Huawei все пак създава виртуален асистент



Китайците Huawei не съобщаваха проекти за разработка собствен гласов асистент, само че в новата версия на EMUI запалянковци откриха информация за HiAssistant, който би трябвало да се появи в бъдещи мобилни устройства на компанията. Системата ще може да ръководи общоприетите функционалности на смарт телефона и да взаимодейства с известни уеб услуги.

Засега не е ясно дали HiAssistant ще се конкурира с помощниците на Гугъл, Apple и Amazon или ще е ориентиран към китайския пазар. Информацията за функционалността е открита в EMUI 8.1, основана на Android 8.1 Oreo, в китайската версия на смарт телефона Huawei Mate 10.

Прочетете още: MWC 2018: Изкуствен разсъдък за смарт телефоните от междинен клас

Тамошните консуматори към този момент имат опция да насочат елементарни гласови команди посредством приложението HiVoice. С него могат да вземем за пример да се набират телефонни номера или да бъдат получени упътвания за стигане до най-близкия магазин.

Предполага се, че HiAssistant ще надгради HiVoice, добавяйки нови функционалности и благоприятни условия.

Ключова специфичност на новия помощник ще е разбирането на естествена тирада, която ще се регистрират нюансите при произношението и структурирането на изреченията. За задачата ще се употребява специфичният блок за невронна обработка в чипсета HiSilicon Kirin 970.

Списъкът с поддържаните функционалности е просторен. Освен общоприетото ръководене на смарт телефона, потребителят ще може да трансформира и настройки на системата, като завъртането на изображението на екрана, силата на звука и така нататък Също по този начин HiAssistant ще поддържа гласово ръководство на известни в Китай месинджъри като WeChat и QQ, както и осъществяване на заплащания.

Имайки поради затвореността на китайския пазар на осведомителни услуги, създаването на Huawei има сериозен капацитет на домашния пазар.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР