Китайското търговско министерство заяви, че намиращите се в Китай севернокорейски

...
Китайското търговско министерство заяви, че намиращите се в Китай севернокорейски
Коментари Харесай

До средата на януари Китай ще закрие всички свои съвместни фирми със Северна Корея


Китайското комерсиално министерство съобщи, че намиращите се в Китай севернокорейски компании или джойнт венчъри ще бъдат закрити в период до 120 дни след 12 септември, когато бяха признати най-новите наказания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Пхенян, съобщи Ройтерс.

Разположени в чужбина китайски джойнт венчъри със севернокорейски физически или юридически лица също ще бъдат закрити, съобщи министерството в уеб страницата си, без да заяви краен период.

На 12 септември Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо усили глобите против Северна Корея, като забрани износа й на текстилни произведения и ограничи доставките на гориво.

Решението бе взето поради осъществения този месец шести и най-мощен нуклеарен опит на КНДР. Това бе деветата резолюция на Съвета за сигурност за ракетната и нуклеарната стратегия на Северна Корея от 2006 година

Китай в същото време отбрани неотдавнашния си импорт на севернокорейски въглища, като посочи, че той е позволен от санкционния режим на Организация на обединените нации, отбелязва Асошиейтед прес.

Говорител на комерсиалното министерство съобщи, че обявеният в комерсиалните данни за август импорт на въглища е позволен заради гратисния интервал за приемане на артикули преди влизането в действие на възбраната на Организация на обединените нации.

В глобите на Организация на обединените нации се плануват санкции за страни, които купуват въглища и текстилни произведения от КНДР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР