Китайското промишлено производство е нараснало с 6,6 процента през септември

...
Китайското промишлено производство е нараснало с 6,6 процента през септември
Коментари Харесай

Промишленото производство в Китай изпреварва очакванията

Китайското промишлено произвеждане е повишено с 6,6 % през септември на годишна основа, изпреварвайки упованията, а вложенията в съществени средства са се нараснали със 7,5 на 100 през първите девет месеца на годината, което е под упованията, сочат оповестените през днешния ден данни.

Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха промишленото произвеждане да нарасне с 6,2 на 100 предишния месец по отношение на 6 % през август, защото взривът в строителството не демонстрира признаци на намаляване, а заводите усилват размера на произвеждане преди зимните ограничения против замърсяването на въздуха.

Очакванията бяха, че вложенията в съществени средства ще отслабнат напълно леко през интервала януари-септември по отношение на 7,8 на 100 през първите осем месеца на годината.

Продажбите на дребно регистрират напредък от 10,3 на 100 през септември на годишна основа, до момента в който анализаторите предвидиха покачване от 10,2 на 100.

След ненадейно мощното начало на годината втората по величина стопанска система в света се чака елементарно да реализира или да надвиши прогнозата на държавното управление за напредък за цялата година от 6,5 %. Повечето наблюдаващи предвиждат интензивността да отслабне през идните месеци, защото по-високите лихви и ограниченията за изстудяване на пазара на жилища започнаха да се отразяват на интензивността.

Инвестициите в недвижими парцели в Китай са нарастнали с 8,1 % през януари-септември по отношение на същия интервал предходната година, ускорявайки се леко по отношение на 7,9 на 100 през първите осем месеца на годината, сочат оповестените през днешния ден данни.

Цените на жилищата в най-големите градове стопираха растежа си и даже леко спаднаха в някои области в отговор на ограниченията за изстудяване на пазара, въпреки че има признаци, че спекулантите се пренасочват към по-малките градове, където рестриктивните мерки са по-малко.

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР