Китайското правителство е задължило жителите на Синдзян да инсталират специално

...
Китайското правителство е задължило жителите на Синдзян да инсталират специално
Коментари Харесай

Китай задължи мюсюлманите си да инсталират шпионски софтуер на телефоните си

Китайското държавно управление е задължило жителите на Синдзян да конфигурират особено приложение за мониторинг на тяхната интензивност на мобилните си телефони. Ако не го създадат, за застрашени от затвор, оповестява Radio Free Asia, представено от онлайн изданието Mashable.

Роботи заливат обществените мрежи с агитация

Знаете ли какво е спам? АБВ Поща дава отговор

В района Синдзян живее огромна част от мюсюлманското население на Китай. През последните дни жителите там са получили известия посредством чат приложението WeChat. В тях са разказани новите претенции, като има и QR код, който води до самото приложение за инсталиране.

Китай цензурира Мечо Пух - доста приличал на президента

Китай задължи телекомите да изолират достъпа до интернет

Приложението се споделя Jingwang и съгласно управляващите "автоматично засича терористично и незаконно религиозно наличие, видео, фотоси, електронни книги и електронни документи ", които са в телефона. Ако приложението открие сходно наличие, ще покаже известие на потребителя да го изтрият.

Освен това управляващите са почнали инспекции, като стопират хора по улиците, с цел да ревизират дали са конфигурирали въпросното приложение. Ако то липсва на телефоните им, или е било изтеглено и след това изтрито, могат да бъдат арестувани до 10 дни в затвор.

Как могат да ни разпознаят по уеб страниците, които посещаваме

Приложението съпоставя документите с база данни. Освен това резервира серийните номера на телефоните, данни от SIM картите и имена и пароли за WiFi мрежи. Властите в региона последователно стягат контрола от ден на ден, част от жителите на който се оплакват от напън поради другия си етнос и визии. През март т.г. държавното управление забрани бурките и дългите бради, а предходната година забрани и потреблението на чат приложения на задгранични компании.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР