Китайският технологичен гигант Huawei, известен със своите смартфони и телекомуникационно

...
Китайският технологичен гигант Huawei, известен със своите смартфони и телекомуникационно
Коментари Харесай

Анализатори: китайският технологичен гигант Huawei може да обяви IPO през 2024 година

Китайският софтуерен колос Huawei, прочут със своите смарт телефони и телекомуникационно съоръжение, наподобява се приготвя за първично обществено предложение (IPO) – ход, който опонира на предходните изказвания на неговия основен изпълнителен шеф, само че по този метод може да притегли скъп капиталов капитал.

Главният изпълнителен шеф Рен Джънфей дълго време твърдеше, че компанията няма да излезе на борсата, давайки приоритет на по-големите публични цели. Но в нов отчет на Ройтерс се допуска, че тази позиция може да се промени, в случай че националните ползи на Китай се окажат застрашени, което може да проправи пътя за IPO.

През миналите две години Huawei се сблъска със съществени провокации, изключително откакто бе ударена от глобите на Съединени американски щати. Въпреки това компанията сподели забележителна резистентност, като създаде свои лични чипсети от серията Kirin 9000s и показа на пазара 5G смарт телефони макар рестриктивните мерки. Наскоро тя разгласи и преносимия компютър Qingyun L540, основан на Kirin 9006C, 5nm чип, с което още веднъж се опълчи на американските наказания.

Китайските вложители биха могли да изиграят решаваща роля в стимулирането на растежа на Huawei, по сходство на триумфа на SMIC, производител на чипове, отписан от Съединени американски щати, само че преуспяващ след IPO в Шанхай. Набирайки капитал посредством обществените пазари, Huawei може да успее да форсира развиването си и да си върне изгубените позиции в международната софтуерна конкуренция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР