Китайският президент Си Цзинпин приключи държавното си посещение в Москва

...
Китайският президент Си Цзинпин приключи държавното си посещение в Москва
Коментари Харесай

Руснаците изпратиха с церемония Си Цзинпин

Китайският президент Си Цзинпин завърши държавното си посещаване в Москва и тази заран отпътува от Русия, съобщи ТАСС.

Преди отпътуването на китайския президент на летището се състоя гала, на която бяха издигнати китайският и съветският държавен байрак, а боен оркестър извърши националните химни на двете страни. Си беше изпратен до самолета от съветския вицепремиер Дмитрий Чернишенко, заместник-министъра на външните работи Андрей Руденко и други публични лица.

Самолетът му излетя от московското летище " Внуково-2 " след наситената двудневна стратегия, включваща диалози на четири очи и в необятен формат с съветския президент Владимир Путин. Русия е първата страна, която Си посещава след преизбирането си за трети мандат от Общокитайското заседание на народните представители (парламента) на 10 март.

Държавното посещаване на Си Цзинпин в Русия стартира в понеделник. На неофициална среща с Путин китайският водач предложения съветския си сътрудник да посети тази година Китай. След диалозите на високо ниво беше оповестено общо изказване за задълбочаване на всеобхватното партньорство и стратегическото взаимоотношение, навлизащи в нова епоха.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР