Китайският първи дипломат Ван И е на посещение в Русия.Според

...
Китайският първи дипломат Ван И е на посещение в Русия.Според
Коментари Харесай

След Ким Чен Ун, в Русия пристига и китайският външен министър

Китайският първи посланик Ван И е на посещаване в Русия.

Според китайското външно министерство, Ван И е в Русия за четири дни за " стратегически съвещания по сигурността ".

Според съветската осведомителна организация ТАСС, китайският външен министър ще се срещне с съветския си сътрудник Сергей Лавров, а основна тематика по време на диалозите ще бъде войната в Украйна.

Те също по този начин ще обсъдят " разширението на силите на НАТО в Азиатско-Тихоокеанския район ".

Визитата идва непосредтвено след

Предполага се, че двамата водачи са обсъждали оръжейна договорка. Смята се, че Москва е изправена пред дефицит на оръжия и муниции, каквито Севена Корея би могла да даде.

Според информацията от Русия и Северна Корея, диалозите са били за " военно съдействие " и помощ за сателитната стратегия на Пхенян.

Пекин е непосредствен съдружник на Москва, а също по този начин се смята, че Северна Корея не прави нищо без да го съгласува с Китай.

Китайското външно министерство не разяснява срещата сред.

Но някои анализатори считат, че всяка съдействие сред Северна Корея и Русия се случва със знанието или даже косвеното единодушие на Китай, поради тесните връзки на Пекин с другите две страни.

Тези връзки се простират оттатък социалистическата идеология и споделеното им съмнение към Съединени американски щати и Запада.

Пекин от дълго време играе избавителен пояс за стопанската система на Пхенян посредством търговията. През последната година се трансформира в подобен и за Москва посредством увеличеното ползване на съветски нефт и газ, отбелязва BBC.

Александър Королев, който е екперт по връзките сред Китай и Русия в университета New South Wales, счита, че Кремъл и Пхенян не биха могли да си сътрудничат без утвърждението на Пекин.

„ Каквото и да се случва с Русия и Северна Корея, не може да се случи без Китай да знае за това. Не мисля, че те биха могли да имат военно съдействие без утвърждението на Пекин “, споделя Королев.

Според него, Китай даже може да види в лицето на Северна Корея потребен асистент, който да поддържа Русия във войната в Украйна без това да носи риск за Пекин.

„ Ако Китай даде зелена светлина на Северна Корея за военно съдействие с Русия, това е метод да се помогне на Москва с доста невисок репутационен риск за Китай. Биха могли да обвинят " лъжливия режим на Северна Корея (чиито дейности нямат) нищо общо с тях ". Би било интелигентен ход, в случай че това е случая ", счита Королев.

Съединени американски щати настояват, че Китай подкрепя Русия освен стопански, само че доставя основни и технологии от началото на войната.

В отчет на американското разузнаване, оповестен през юли, се споделя, че Пекин „ преследва разнообразни механизми за икономическа поддръжка за Русия, които смекчават както въздействието на западните наказания, по този начин и контрола върху износа “.

Той цитира увеличените покупки от Китай на съветски енергийни артикули и „ евентуалната “ доставка на двойна технология – продукти, които могат да се употребяват както за цивилен, по този начин и за военни цели, като дронове.

Китай отхвърля сходни изказвания и упорства, че поддържа справедлива позиция във връзка с войната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР