Китайският парламент (Националният народен конгрес) се очаква да одобри в

...
Китайският парламент (Националният народен конгрес) се очаква да одобри в
Коментари Харесай

ННК на Китай гласува днес промените в Конституцията, осигуряващи вечна власт на Си Дзинпин

Китайският парламент (Националният национален конгрес) се чака да утвърди в неделя историческата смяна в конституцията на страната, която ще отстрани рестриктивните мерки върху президентския мандат, проправяйки пътя на президента Син Дзинпин към безконечна управленческа власт.

По време на неделната сесия депутатите най-вероятно ще вкарат като нов принцип в преамбюла на Конституцията и " Мнението на Си Дзинпин за социализма с китайски характерности на една нова епоха ". Ако тази смяна бъде въведена, държавното управление ще се снабди с правото да третира всяка рецензия против Си като противоконституционна.

Създаването на нова национална регулаторна комисия също ще бъде заложено в китайската Конституция. Както беше посочено по-рано от китайските управляващи, комисията ще работи с огромни пълномощия и дружно с правосъдната система против корупцията, злоупотребите в офиса на Си или прекомерно слабото осъществяване на политическите цели от страна на чиновниците или държавните служители.

Не инцидентно критиците виждат в комисията нов инструмент за политическо гонене.

БГНЕС напомня, че според настоящата през последните десетилетия политическа традиция, всяко потомство ръководители би трябвало да бъде на власт не повече от 10 години.

Според традицията, настоящето „ пето потомство ” ръководители, отпред с ръководителя на КНР Си Дзинпин, би трябвало да завърши процедурата по предаване на властта през 2023.

Ако измененията в конституцията бъдат признати обаче, Си ще може да остане на власт и след въпросната година. /ДПА, БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР