Китайският марсоход Zhurong, който през май 2022 г. изпадна в

...
Китайският марсоход Zhurong, който през май 2022 г. изпадна в
Коментари Харесай

Снимки на NASA потвърдиха слуховете: китайският марсоход не се движи от месеци

Китайският марсоход Zhurong, който през май 2022 година изпадна в " заспалост " заради суровите марсиански условия, не се е движил най-малко от седем месеца. Това демонстрират фотосите, направени от NASA благодарение на апарата Mars Reconnaissance Orbiter (MRO).

За това оповестява CNET.

Екипът HiRise на Университета в Аризона заяви, че е разгласил три фотоси на Zhurong, направени сред 11 март 2022 година и 7 февруари 2023 година На последните две изображения марсоходът се намира на едно и също място.

Според специалисти това може да демонстрира неговата нетрудоспособност. При това китайското национално галактическо ръководство също по този начин не е предоставило никакви актуализации за положението на марсохода.

КЕШ Медия напомня, че Zhurong кацна на Марс през май 2021 година като част от китайската задача Tianwen-1. Очакваше се марсоходът да работи три месеца, само че срокът на службата му надвиши първичния. Той извърши главните си задания, които включваха проучване на състава и релефа на марсианската почва, както и търсене на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР