Китайският инженер Чен Ганжи ще трябва да плати 66 милиона

...
Китайският инженер Чен Ганжи ще трябва да плати 66 милиона
Коментари Харесай

Нов случай на промишлен китайски шпионаж разтърси САЩ

Китайският инженер Чен Ганжи ще би трябвало да заплати 66 милиона $ за вреди, породени от индустриален шпионаж. Такова е решението на съд в щата Калифорния, който постанови, че мъжът е откраднал търговски секрети от млада американска компания преди да я напусне.
Lumileds е американски стартъп от Силициевата котловина, който се занимава с LED осветяване. Ганжи откраднал хиляди файлове с поверителна комерсиална информация преди да напусне работодателя си и да отиде в китайската Elec-Tech International.

Сумата от 66 милиона $ не е инцидентна – толкоз са щели да похарчат китайците за научно-развойна активност, в случай че трябваше сами да доближат до информацията.

Elec-Tech International ще апелира с аргумента, че тя съумяла редом да създаде личен LED развой и че не е употребила американската технология. Чен Ганжи работил за Lumileds цели седем години преди да се върне в Китай. Новият му шеф го примамил със солидни бонуси и позицията на вицепрезидент.

Адвокатите на Lumileds настояват, че привличането на техния чиновник е част от по-голяма и проведена акция за кражба на технологии и отмъкване на най-хубавите експерти.

„Ще продължим да работим със правосъдната власт, правоприлагащите органи и съответните държавни организации, с цел да пазиме и пазиме скъпите ни права на интелектуална собственост“, заканва се компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР