Китайският град Чунцин съобщи за един случай на заразяване с

...
Китайският град Чунцин съобщи за един случай на заразяване с
Коментари Харесай

Маймунската шарка плъзна и в Китай

Китайският град Чунцин заяви за един случай на заразяване с вируса на маймунската едра шарка. Това е първият прочут случай на заразяване с маймунска едра шарка в континентален Китай на фона на световната зараза от вируса.
Рискът от предаване на болестта е невисок, защото болният е бил подложен под карантина при идването си в Чунцин, се споделя в изказване на общинската здравна комисия. Всички близки контакти са изолирани и са под лекарско наблюдаване.
Според изказването болният от маймунска шарка е влезнал в град Чунцин директно от чужбина и е посочил признаци като кожен обрив по време на карантинния си интервал за Коронавирус.
Маймунската шарка предизвиква най-вече кожни обриви и тресчица. Може да бъде съдбовно, само че при настоящето огнище в Европа и Съединени американски щати случаите нормално са леки и смъртността е много под един смъртен случай на 1000 доказани случая.
Въпреки че маймунската шарка е ендемична в Централна и Западна Африка от десетилетия, тази година е първата година, в която вирусът, който я предизвиква, се популяризира в международен мащаб.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР