Китайският финансов център Шанхай намали коефициента на първоначалната минимална вноска

...
Китайският финансов център Шанхай намали коефициента на първоначалната минимална вноска
Коментари Харесай

Шанхай намалява началната вноска за жилищни кредити

Китайският финансов център Шанхай понижи коефициента на първичната минимална вноска и минималния предел по ипотечни заеми. Големите китайски градове следват политиката, избрана от държавното управление в Пекин, с цел да оказват помощ за възобновяване на изпадналия в усложнения бранш на недвижимите парцели в Китай, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. 

Коефициентът на минимална първична вноска за покупка на първи дом ще се намали до 20 %.

Съотношението за покупка на втори дом се понижава до 30 % за крайградските региони и до 35 % за останалата част от града. Новите разпореждания влизат в действие от на следващия ден, 28 май.

Правителството на Китай разреши на локалните управляващи да понижат съотношението на минималната първична вноска и да вземат свои лични решения за равнищата на ипотечните лихви.

Досега съотношението на първичната вноска за покупки на първо жилище в Шанхай бе 30 %, а на второ жилище – в диапазона от 40 до 50 %.

Градът също по този начин ще облекчи рестриктивните мерки за закупуване на жилища за поданици на други региони на страната, като редуцира броя на годините на обществени осигуровки и заплащания на налог върху прихода, нужни, с цел да могат възможните купувачи да отговоря на изискванията за покупка на жилище. Шанхай ще отстрани и рестриктивните мерки за закупуване на жилища от разведени двойки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР