Китайският автомобилен производител NIO ще отвори първата фабрика извън Китай.

...
Китайският автомобилен производител NIO ще отвори първата фабрика извън Китай.
Коментари Харесай

NIO строи собствен завод в Унгария, но не за електромобили

Китайският авто производител NIO ще отвори първата фабрика отвън Китай. Новото оборудване в Унгария обаче няма да създава коли, а ще създава станции за бърза промяна на акумулатори.

Според производителя мястото за сглобяване е определено неслучайно. то е в Унгария, като задачата е създадените там станции за бърза промяна на акумулатори да бъдат конфигурирани в Германия, Нидерландия, Норвегия, Швеция и Дания.

Преди края на тази година в Норвегия се възнамерява да бъдат пуснати седаните ET5 и ET7, които явно ще бъдат главният мотор на продажбите на марката в страната. Това значи, че дружно с броя на продадените електрически транспортни средства би трябвало да се усили и броят на станциите за бърза промяна на акумулатори.

NIO възнамерява да конфигурира 4000 такива станции, една четвърт от които ще бъдат отвън Китай. В допълнение, компанията скоро ще стартира интензивно да работи с новата Battery Swap Station 2.0, която ви разрешава да промените изтощена батерия в електрическа кола единствено за пет минути.

Досега NIO отбелязва прочут прогрес на пазара. Така предходната година компанията съумя да продаде към 90 хиляди електрически транспортни средства. През последните 6 месеца те към този момент са съумели да доставят 50 000. Очевидно резултатите от 2022 година ще бъдат доста по-продуктивни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР