Китайският аналог на Uber е компанията Didi Chuxing, която представи

...
Китайският аналог на Uber е компанията Didi Chuxing, която представи
Коментари Харесай

Китайският аналог на Uber възнамерява да извърши световна транспортна революция

Китайският аналог на Uber е компанията Didi Chuxing, която показа лична платформа за ръководство на градския трафик, която употребява данните, постъпващи от водачите. Компанията се надява да оглави нито повече нито по-малко „световната транспортна гражданска война.
Водачите на колите чартърен на Didi Chuxing всеки ден транспортират към 25 милиона клиенти в най-големите градове на Китай. Миналата година компанията показа, че употребява данните, подавани от тези коли, с цел да планува пиковете в тяхното търсене. Тогава компютърната система можеше за 15 минути с огромна акуратност да предвижда, в кой регион ще са нужни повече коли и надлежно осигуряваше съответните количества.

Тази година Пол Уан Чжанвей, водещият експерт на компанията по огромни данни, си зададе въпроса: „Какво ще стане, в случай че създадем същото и за градовете?„. Днес Didi основава нов пазар, на който предлага своя иновационен артикул. South China Morning Post разгласява данните на Frost & Sullivan, съгласно които, към 2020 година този пазар ще се разрасне до $1,6 трилиона.

В края на предходната седмица Didi показа своята нова платформа Didi Smart Transportation Brain за минимизиране на тапите. Системата е в положение да проучва транспортните потоци и придвижването на хората и демонстрира, къде е най-добре да бъдат сложени смарт светофари и даже кои кръстовища е по-добре да бъдат закрити.

Пилотният план в град Дзинан сподели впечатляващи резултати. Там са конфигурирани 334 смарт светофара, които работят по друг метод според от натоварването на централните и близките трасета. Didi заяви, че това икономисва на жителите на града към 30 часа път на ден.

Но това е единствено началото. Съоснователят на компанията, Чен Вей сподели, че Китай има неповторимия късмет да сътвори нова транспортна система, тъй като разполага с най-актуалните в света данни за придвижването на колите и за превоза като цяло.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР