Китайските заплахи към Тайван са неприемливи, заяви днес в Тайпе

...
Китайските заплахи към Тайван са неприемливи, заяви днес в Тайпе
Коментари Харесай

Германия: Китайските заплахи към Тайван са неприемливи

Китайските закани към Тайван са неприемливи, съобщи през днешния ден в Тайпе немски гостуващ народен представител пред тайванската президентка Цай Ингвен, съобщи ДПА.

Клаус-Петер Вилш направи паралел с съветската инвазия в Украйна по време на среща сред Цай и немски депутати от парламентарната група за другарство Берлин-Тайпе от немския Бунденстаг, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Европа сме очевидци на това по какъв начин една страна нахлува в своя прилежаща по-малка страна и се пробва да наложи волята си с военна мощ, сподели Вилш. „ Не считаме за задоволително да бъдете заплашвани от комшия с военна мощ, да бъдете принудени към нежелано съдействие. Германският Бунденстаг ясно отхвърля това “, добави той.

Вилш и петима негови сътрудници от немския парламент дойдоха през вчерашния ден в Тайпе. Малко по-късно Пекин стачкува против визитата и прикани немските депутати да съблюдават правилото за " Един Китай ".

„ Взехме поради това, че не всички харесват, че сме тук тази седмица, само че не ни интересува. Германският парламент самичък взема решение връзките си с другарските парламенти, съдействието с Тайван е значима част от това и ще остане по този начин “, сподели Вилш на Цай.

Цай загатна за разширението на авторитаризма в международен мащаб, и сподели, че всички демократични страни би трябвало да работят дружно, с цел да пазят взаимно полезностите си.

Тя добави, че Тайван и Германия са си сътрудничили в доста области - енергиен преход, финансов контрол и в областта на правораздаването.

Очаква се междупартийната група да остане в Тайван до четвъртък, с цел да обмени отзиви с длъжностни лица, законодатели и мозъчни тръстове. Фокусът на визитата е региона на сигурността и компаниите в областта на технологиите с висока добавена стойност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР