Китайските водни изтезания, които са вековен метод за разпит, всъщност

...
Китайските водни изтезания, които са вековен метод за разпит, всъщност
Коментари Харесай

Ужасяващата история на китайските водни изтезания, докарващи хората до лудост

Китайските водни изтезания, които са древен способ за разпит, в действителност са измислени надалеч от Азия и в последна сметка са се трансформирали в доста по-жестоки форми на наказване.

Хората са си причинявали несметни премеждия един на различен от зората на времето. През вековете хората са работили, с цел да измислят непрекъснато разрастващи се форми на наказване и насила.

В съпоставяне с уреди като "Желязната девственица " или веригите и камшиците, китайските водни изтезания може да не звучат изключително грубо, само че историята демонстрира за друго.
 vdd
Средновековните уреди за мъчения нормално са употребявали остри като бръснач остриета, въжета или тъпи принадлежности, с цел да изтръгнат самопризнания от поданиците. Китайските водни изтезания обаче били по-коварни.

Според списание "Ню Йорк Таймс ", методът на мъчение включва задържане на лицето на място, до момента в който постепенно се капе студена вода върху лицето, челото или скалпа. Пръскането на водата е постепенно и трудно и жертвата изпитва безпокойствие, до момента в който се пробва да чака идната капка.

От войната във Виетнам до войната против тероризма, други способи за разпити с използванеро на вода за изтезания, като симулирано удавяне или уотърбординг, значително са оставили на назад във времето любопитните китайски водни изтезания.

Но макар че съществуват нищожни доказателства за действителното им използване, китайските водни изтезания имат дълга и увлекателна история.

Въпреки че липсват исторически данни за китайските водни изтезания, съгласно Odd Feed те са разказани за първи път в края на XV или началото на XVI в. от Иполит де Марсилис.

Роденият в Болоня, сполучлив юрист, останал най-известен с това, че пръв документирал метода, който през днешния ден е прочут като китайско водно изтезание.

Легендата споделя, че де Марсилис измислил концепцията, откакто забелязал по какъв начин непрекъснатото капене на вода върху камък в последна сметка ерозира елементи от скалата. След това той приложил този способ върху хората.

Според "Енциклопедия на лечението в приютите " тази форма на водно мъчение е издържала инспекцията на времето, защото била употребена във френските и немските приюти в средата на XIX век. Някои лекари по това време имат вяра, че лудостта има физически причинители и че водните изтезания могат да излекуват пациентите от техните психологични премеждия.

Убедени, че натрупването на кръв в главата е причина за лудостта на хората, чиновниците в приютите употребявали "капеща машина ", с цел да облекчат вътрешните проблеми на хората.

Пациентите били връзвани и нормално със завързани очи, преди върху челата им да бъде пускана студена вода на постоянни шпации, пускана от кофа над главата им. Това лекуване се прилагало и при главоболие и бодърствуване - естествено без триумф.

A victim of Chinese water torture at Sing Sing prison, circa 1860.

Chinese water torture or a "dripping machine " is a mentally painful process in which cold water is slowly dripped onto the scalp, forehead or face for a prolonged period of time.
— niloc1406195 Colin President Elect
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР