Китайски космически апарат кацна на обратната страна на ЛунатаКитайският космически

...
Китайски космически апарат кацна на обратната страна на ЛунатаКитайският космически
Коментари Харесай

Китайски космически апарат кацна на обратната страна на Луната

Китайски галактически уред кацна на противоположната страна на Луната
Китайският галактически уред Чанъе-4 за проучване на противоположната страна на Луната кацна на естествения сателит на планетата ни, заяви държавната телевизия на Китай. Това е първата сходна задача в историята на човечеството.

Успешното приземяване е било осъществено в 10.26 локално време (4.26 българско), се споделя в известието от Пекин. Апаратът е изпратил на спътника, който поддържа връзката сред диспечерите на Земята и сондата фотография от "тъмната страна".

Китайските държавни медии оповестиха, че мястото, където е кацнал Чанъе-4 се назовава Ейткън и е кратер на Южния полюс. По време на задачата ще бъдат направени 10 опита – шест от Китай и четири от други страни. Сред тестванията ще бъдат засаждане на картофи и други семена.

Обратната страна на Луната съвсем не е изследвана, а връзката с нея е сложна, тъй като постоянно е обърната в противоположна на Земята посока. За да бъде решен този проблем, през май беше изстрелян спътник в орбита към Луната. Той работи като връзка сред галактическия уред и Земята.

Районът от близката страна на Луната има доста равни терени, на които може да се кацне, до момента в който далечната й страна е неравна и планинска. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР