Китайски философ даде отговор на въпроса, който си задават милиарди

...
Китайски философ даде отговор на въпроса, който си задават милиарди
Коментари Харесай

Китайски философ обясни идейните основи на ТикТок

Китайски мъдрец даде отговор на въпроса, който си задават милиарди хора по света: какво, по дяволите, е тоя ТикТок?!.. 
За доста хора по света най-популярната китайска обществена мрежа ТикТок е объркващо неразбираема, хората се питат по какъв начин изобщо може да му хрумне такова нещо на човек - в мрежата на ТикТок хората записват къси клипчета със всевъзможни смахнати танци, вицове, вулгарности, правила за живота, подиуми от бита, къси скечове. Всички тия дивотии са не по-дълги от 15 секунди, тъй като никой не гледа по-дълго. За страничния и неопитен наблюдаващ това е толкоз неразбираемо и неуместно, колкото български енергиен план или подпорна стена с 5 звезди хотелска категория. 
Всички тия мътни идейни въпроси се опита да разплете китайският мъдрец Гус Тав Юн.  
Той разгласява огромна философска студия на тематика ТикТок в Пекинския институт по патешко мислене, като главната научна теза, която пази философът Юн, е че ТикТок трансформира хората в анимационни герои. Това е неговата дълбока идейна същина, която съчетава античната китайска мъдрост със актуалните технологии, които препускат като конници през Вътрешната Монголия на актуалния живот. 
Ето какви още научни тези съдържа този прелюбопитен труд. 
Философът прави съпоставяне сред най-популярните обществени мрежи в света, които съгласно него съществуват поради извечната потребност на индивида да бъде някой различен, да живее друг живот, по-вълнуващ, зрелищен, поразителен. 
Повечето хора намират действителността и мястото си в нея за безумно скучни. Това илюзорно уголемение на действителността, което съставляват обществените мрежи, в действителност е територията на актуалния дух. Там хората си фантазират живота по-екстатично или най-малко задоволително, общувайки непосредствено и равноправно със личните си илюзии. 
И тук философът Юн прави следната сравнителна характерност.  
Facebook даде възможност на всеки човек да стане мислител, публицист, политик, художник или психоактивен сътрудник. Инстаграм направи и обикновените хора топмодели и звезди на шоубизнеса. Туитър притегли мераклиите за работа в телеграфна организация, които по някаква причина работят в живота си нещо напълно друго. 
А ТикТок революционно сплоти всички тези вектори, за да превърне хората непосредствено в анимационни герои. Тази качестено нова виртуално-социална идея виждате, че се популяризира еднообразно заразно и на Изток, и на Запад. 
В България да вземем за пример ТикТок е сензационно известен измежду ромската общественост. Какво сплотява ползите на тази свободолюбива общественост с изцяло противоположните по метод на живот дисциплинирани китайци? Обединява ги под- или надсъзнателното желание на индивида да се трансформира в анимационен воин, в чиято кожа може да преживее всичките възторзи и катарзиси на духа. Това е един обществен клапан с голям потенциал на одушник за колективната обремененост и стадно-индивидуалните комплекси, изяснява още философът Юн. 
Посредством ТикТок животът се трансформира в микрометражна анимация - всичко стартира и свършва шарено в границите на 15 секунди популярност, които се повтарят до безспир в разнообразни модификации. Популярните комиксови образи-личности се репликират до безконечност и това е тяхното себеосъществление в социума.  
ТикТок има напълно нова и радикална идея, която съчетава античната китайска мъдрост със актуалната бързина.
В българската политика ТикТок имат доста малко хора - и това демонстрира какъв брой е недалновидна политическата класа на на дребната, само че плодородна страна. Почти единствен бг политик с профил в ТикТок е Мая Манолова - и това е един стратегически ход на превръщане към анимационния гласоподавател, който ще става все по-голям в днешно и бъдеще време, разсъждава в научния си Труд китайският мъдрец. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР