Китайски боеприпаси са били използвани от руските сили на бойното

...
Китайски боеприпаси са били използвани от руските сили на бойното
Коментари Харесай

Американското разузнаване разкри, че Русия използва китайски боеприпаси в Украйна

Китайски муниции са били употребявани от съветските сили на бойното поле в Украйна. Това настояват източници от американското държавно управление, представени от организация " Киодо ". Те показаха, че не е ясно дали боеприпасите са били доставени от Китай, само че увериха, че Вашингтон е подготвен да предприеме дейности, в случай че се удостовери, че Пекин е направил доставките.
 
На фона на многочислените различия сред Съединените щати и Китай, публични лица неотдавна обявиха, че Вашингтон има разследващи данни, сочещи, че Пекин обмисля изпращането на оръжия и муниции на Русия.
" Това е нещо, за което продължаваме да следим деликатно ", съобщи чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати.
 
Съединените щати са уведомили някои от своите сътрудници за потвърждението на информацията. То идва в миг, когато китайският президент Си Дзинпин възнамерява тридневно държавно посещаване в Москва от понеделник. При първото си посещаване в Русия от началото на нахлуването ѝ в Украйна през февруари предходната година се чака Си още веднъж да удостовери околните си връзки с съветския президент Владимир Путин.
 
В диалози с китайския комунистически деспот президентът на Съединени американски щати Джо Байдън го предизвести за съществени последствия, в случай че Пекин даде военна поддръжка на Москва за войната ѝ в Украйна. Правителството на Съединени американски щати откри, че откритите в Украйна муниции са създадени в Китай след разбор на състава им и други фактори, обясниха източниците, без обаче да прецизират какви муниции са открити.
 
На фона на навлизащата във втората си година война в Украйна потвърждението на информацията може в допълнение да изостри напрежението сред Съединени американски щати и Китай. По-рано тази седмица Байдън заяви, че чака скоро да приказва със Си, без да дава детайлности. Китай се пробва да се показа като безпристрастен кротичък медиатор и неведнъж е отричал да има желание да доставя на Русия оръжия за войната в Украйна. Страната обаче по този начин и не е осъдила съветската инвазия.
 
Тъй като боевете в Източна Украйна се ускоряват, западни чиновници показаха, че съветските войски и наемниците от групата " Вагнер " изпитват дефицит на боеприпаси. Миналия месец създателят на частната военна компания Евгений Пригожин упрекна Министерството на защитата, че не обезпечава задоволително муниции за неговите бойци.
 
Тази седмица " Политико " заяви, че китайски компании са изпратили на съветски организации 1000 щурмови пушки, елементи за дронове и друго съоръжение с евентуална военна приложимост. По данни от митническите служби доставките са осъществени сред юни и декември предходната година. От тях обаче не излиза наяве дали продуктите са били изпратени особено на Русия, с цел да оказват помощ на нейните военни старания в Украйна.
 
Все още изпитваме безпокойствие по отношение на капацитета Китай да доставя смъртоносни оръжия на Русия, съобщи на брифинг Джон Кърби, координатор за стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР