Китайската кухня отдавна е навлязла в домовете на хората. Тя

...
Китайската кухня отдавна е навлязла в домовете на хората. Тя
Коментари Харесай

Забраненият ориз забавя стареенето

Китайската кухня от дълго време е навлязла в домовете на хората. Тя е харесвана и обичана от култури, доста отдалечени от Азия. Но до каква степен сме осведомени с нейните съставки и техните качества?

Всички са чували за Забранения град, в който е живял китайският император с антуража си, само че дребна хора са осведомени с обстоятелството, че е имало и някои типове храни, които не са били налични за простолюдието.

В античния Китай били доста известни ястия от черен ориз. Сега тази просвета е голословно забравена, а черният ориз може да ни избави от доста заболявания и даже да забави процеса на стареене.

Учените, достигнали до тези открития, са го нарекли суперпродукт. Според специалисти на университета в Луизиана тази зърнена просвета има ниско наличие на захар и доста потребни растителни нишки и съединения.

Изследователите считат, че черният ориз може да предотврати ракови болести и проблеми със сърдечно-съдовата система. Учените са изследвали мостри на черен ориз, отглеждан в Америка, и са разкрили огромно количество антиоксиданти в него.

 Забраненият ориз забавя стареенето

Благодарение на тези огромни количества антиоксиданти оризът е с подобен мрачен цвят. Те могат да гълтам нездравословните молекули в организма, да предотвратяват повреждането на ДНК, а това значи, че могат да забавят стареенето на човешкото тяло.

Една лъжица черен ориз е по-полезна от лъжица черница. Съдържанието на захар е ниско, а има доста повече целулоза и витамин Е, в сравнение с в черницата.

Не е случайност, че в античен Китай черният ориз е бил именуван също по този начин „ неразрешен ”. Този потребен артикул е бил наличен единствено за привилегировани класи.

Сега в Азия го прибавят към ястия, като го употребяват повече с функционалности на украса, с цел да почернят супата или десертите. Това, че оризът може да се употребява в качеството на естествен оцветител, настояват и американските учени.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР