Китайската компания контролира около 10% от световния пазарHuawei е доставила

...
Китайската компания контролира около 10% от световния пазарHuawei е доставила
Коментари Харесай

Huawei продаде над 150 млн. смартфона през 2017 г.

Китайската компания управлява към 10% от международния пазар

Huawei е доставила тази година 153 млн. смарт телефона, с помощта на което заема над 10% от международния пазар, разгласи Кен Ху

Бизнесът на Huawei Technologies бележи растеж от 15% през актуалната година, сочат предварителни данни за приходите, огласени тази седмица от китайския производител на смарт телефони и телекомуникационно съоръжение.

През 2017 година продажбите на компанията възлизат на 600 милиарда юана, или към 92,1 милиарда $, излиза наяве от известие до чиновниците на ръководителя на борда на шефовете на Huawei – Кен Ху. Ръстът от 15% е най-ниският за последните 4 години, отбелязва Ройтерс.
още по тематиката
Huawei е доставила тази година 153 млн. смарт телефона, с помощта на което заема над 10% от международния пазар. През юни и юли компанията изпревари най-близкия си съперник Apple и се подреди на второ място след Samsung в този интервал. По-рано анализатори предвидиха, че през 2017 или 2018 година Huawei ще измести трайно Apple като втори максимален производител на смарт телефони.

Същевременно, в последната година и половина водещата позиция на Huawei на китайския пазар е атакувана от мощни локални съперници. През третото тримесечие на 2017 година делът на Huawei на пазара за смарт телефони в Китай беше 22,3%, до момента в който Oppo имаше 21,6%, по данни на IDC. Като цяло, чака се лек спад на китайския пазар тази година.

Huawei ще продължи да уголемява наличието си на световния пазар и да укрепва своя бранд с стартиране на устройства от междинен ценови клас и премиум модели. Кен Ху акцентира ролята на корпоративното поделение на Huawei, което се чака да пораства със средновисоки темпове и да стане главно в границите на идващите пет години.

Освен това мениджърът на Huawei приказва за повишение на рентабилността на потребителския бизнес, разгръщане на бизнеса с обществени облачни услуги и по-висок растеж на телекомуникационното направление по отношение на индикаторите на пазара като цяло.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР