Китай ще започне постепенно да намалява потреблението си на въглища

...
Китай ще започне постепенно да намалява потреблението си на въглища
Коментари Харесай

Китай ще започне да намалява потреблението на въглища едва от 2026 г.

Китай ще стартира последователно да понижава потреблението си на въглища от 2026 година като част от напъните за редуциране на нездравословните излъчвания, съобщи президентът Си Цзинпин през вчерашния ден на срещата на международните водачи за климата, свикана от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Ройтерс.

Във видеовръзка Си сподели, че Китай се е заел да развива зелена енергетика и да модернизира своята подвластна от въглищата енергийна система, която е величествен източник на излъчвания, спомагащи за световното стопляне.

Ще ограничаваме прецизно нарастването в потреблението на въглища в интервала на 14-я петгодишен проект (2021-2025 г.) и поетапно ще го понижаваме през идващия петгодишен интервал (2026-2030 г.), означи той.

От казаното от президента излиза наяве, че потреблението на въглища в Китай - най-мащабното в света - ще доближи кулминационна точка през 2025 година и ще стартира да спада едвам тогава.

Миналата година Си към този момент даде обещание китайските нездравословни излъчвания да доближат пик преди 2030 година и да направи страната " въглеродно неутрална " до 2060 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР