Експерти говорят: Балон на имотния пазар у нас няма –

...
Експерти говорят: Балон на имотния пазар у нас няма –
Коментари Харесай

Експерти говорят: Балон на имотния пазар у нас няма – т.е. няма как да се спука


Експерти приказват: Балон на имотния пазар у нас няма – т.е. няма по какъв начин да се спука. Балон на имотния пазар няма и респективно няма по какъв начин да се спука.
Поне все още не го виждаме –
това твърди Иво Димитров е изпълнителен шеф на една от първите регистрирани в Българска народна банка компании за кредитно ходатайство – „ ФинСити “.

На 15 май т.г. специалистът ще взе участие уебинар, проведен от НСНИ и FinCity на тематика:
Има ли „ балон “ на имотния пазар
и има ли промени в кредитната политика на банките? ” – излъчването му ще е онлайн.

Въпросът за имотния балон или по-точно по кое време той ще се спука – е един от най-често задаваните в последно време. Общоприетото мнение, подклаждано от разнообразни анализатори, е че подобен балон има. т.е. че цените на парцелите са неестествено напомпани и високи. Респективно „ аха “ и ще се спука балонът,
пазарът ще се срине, бизнесът ще банкрутира и така нататък
„ Възможно е, несъмнено, то в наше време всичко е допустимо. Доколко е евентуално обаче въз основата на нашите наблюдения “, разяснява Иво Димитров. И изяснява: „ Първо „ нашите клиенти всеобщо купуват жилища за персонално прилагане! Не, че няма една част от пазара, която купуват с капиталова цел. Има, несъмнено.
Но те надалеч не са голям брой и в обстановка
на външни шокове като спора в Украйна да вземем за пример, тяхното търсене на парцели понижава. В момента към момента има устойчиво търсене на жилищни парцели изключително в огромните градове от хора, които желаят да си купят парцели, с цел да живеят в него. Елементът далавера просто не е огромен от страната на купувачите “, твърди специалистът.
За разлика отпреди 15-16 години, когато
предходният същински, по всички правила на играта, заможен балон, в този момент продавачите и изключително строителите въобще не са на напън да продават и въобще не са прекалили със зле пресметнати вложения. Могат да си разрешат да задържат цените, могат да си разрешават да понижат и могат да си разрешават да покачат.
Говорим за покупко-продажби на зелено или на парцели,
които са в градеж. Нищо не е непременно. Така за какъв балон приказваме? – пита специалистът.

На идния уебинар той ще засегне тематики, свързани с това:  Има ли смяна в кредитната политика на банките,
какви са приликите и разликите в
кредитната политика 2008 – 2023. Срде заложенте тематики са още Динамика на пазара (цените) на парцелите, броя покупко-продажби и новоотпуснати ипотечни заеми и въпроси към Еврозоната и цените.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР