Китай ще се ангажира с инвестиции на стойност почти 1

...
Китай ще се ангажира с инвестиции на стойност почти 1
Коментари Харесай

Китай инвестира почти 1 млрд. долара в ж.п. връзката между Белград и Будапеща

Китай ще се ангажира с вложения на стойност съвсем 1 милиарда $ за построяването на ж.п. връзката сред Сърбия и Унгария. Това излиза наяве от изявление на сръбския министър председател Ана Бърнабич след форума 16+1, който се организира в София.

"За Сърбия беше изключително значимо да подпише съглашението за рационализация и реорганизация на унгарско-сръбската железопътна връзка, което ще коства 943 милиона $ ", разгласи Бърнабич, представена от сръбската държавна пресслужба.

Линията сред Белград и Будапеща е основна за Балканите, тъй като тя би трябвало да свързва Западна Европа с пристанището в Пирея, като част от самодейността на Китай за Нов път на коприната.

75 километра от ж.п. връзката сред Белград и Нови Сад ще бъдат построени взаимно от китайски и съветски компании, които към този момент са почнали работа по нея. За идващите 108 километра градежът би трябвало да стартира при започване на 2019 година.

През май 2017 година Сърбия зае 297.6 милиона $ от китайската банка Exim Bank, с цел да модернизира сектор от железопътната линия сред Белград и унгарската столица Будапеща.

Пекин вижда Сърбия, претендент за участие в Европейски Съюз, и Унгария, член на Европейски Съюз, като част от самодейността "Нов път на коприната ", която има за цел да отвори нови външнотърговски връзки за китайски компании.

Според организация "Ройтерс " високоскоростната железопътна връзка сред Белград и Будапеща ще коства 3.2 милиарда евро и ще се трансформира в главен транспортен маршрут за китайски артикули, идващи по море до гръцкото пристанище Пирея
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР