Китай се подготвя усилено за следващата си пилотирана космическа мисия.

...
Китай се подготвя усилено за следващата си пилотирана космическа мисия.
Коментари Харесай

Ракетата-носител и пилотираният кораб Шенчжоу 11 са на стартовата площадка!

Китай се приготвя интензивно за идната си пилотирана галактическа задача. Съгласно информация, оповестена на уеб страницата Chinaspaceflight.com, през вчерашния ден, на 10-ти октомври, ракетата-носител “Лонг Марч ” и галактическият транспортен съд “Шенчжоу 11 ” бяха изведени на стартовата площадка.

Напомням на читателите, че на 15 септември Китай сполучливо изстреля втората си мини-станция “Тянгон 2 ”. На борда на “Шенчжоу 11 ”, който евентуално ще излети през околните дни или седмици, ще пътуват двама души. След скачването на “Шенчжоу 11 ” с мини-станцията се чака двамата да престоят в космоса в продължение на един месец.

Имената на двамата астронавти обаче към момента не са оповестени обществено.

Подготовката за изстрелването на кораба “Шенчжоу 11 ” наподобява да протича обикновено, само че за жалост всичко това става измежду съвсем цялостно медийно затъмнение. С наближаването на датата за старта евентуално това ще се промени. Китай предаваше излъчването на изстрелването на мини-станцията “Тянгон 2 ” в действително време и е обикновено да чакаме живо лъчение и от пилотирания полет.

Като за начало чакаме да научим дълго чаканата дата за старт, както и имената на астронавтите. Надяваме се това да се случи скоро!

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР