Китай се готви да ограничи износа на свои технологии за

...
Китай се готви да ограничи износа на свои технологии за
Коментари Харесай

Reuters: Китай ограничава експорта на свои технологии за САЩ

Китай се готви да ограничи износа на свои технологии за Съединени американски щати, заяви през днешния ден основният редактор на китайското издание Global Times, представен от Reuters.

Предприемането на тези ограничения демонстрира, че това ще е отговорът на Пекин на наложените от Съединени американски щати ограничавания на основания в Шънджън китайски софтуерен колос Huawei Technologies Co Ltd, за който Вашингтон съобщи, че е рисков за националната сигурност на страната.

В известие в Twitter основният редактор на изданието Ху Сидзин съобщи, че Китай „изгражда нов механизъм на ръководство, с цел да отбрани основните технологии на страната„.

„Това е значима стъпка, нужна за подобряването на цялата система, както и за противопоставяне на репресиите от страна на САЩ“ – съобщи Сидзин. „Когато този закон влезе в действие, доста от експортните технологии за Съединени американски щати ще бъдат строго контролирани“.

Ху не уточни в този туит, кои са му източниците на тази информация. Но малко след неговия туит китайската държавна организация Синхуа заяви, че Националната комисия за развиване и промени (NDRC) стартира построяването на „ Национална система за ръководство на софтуерната сигурност „.

Тази информация излиза няколко седмици откакто Вашингтон включи Huawei в черен лист и по този метод забрани на китайския производител да употребява американски технологии, хардуер и програмен продукт.

Малко след наложената възбрана Пекин разгласи, че също основава личен лист на ненадеждните непознати компании. Китай леко загатна, че може да ограничи доставките на редки метали за Съединени американски щати.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР