Китай съобщи за плановете си да създаде свой собствен черен

...
Китай съобщи за плановете си да създаде свой собствен черен
Коментари Харесай

Bloomberg: Китай подготвя свой черен списък в отговор на САЩ

Китай заяви за проектите си да сътвори собствен с обствен черен лист с американски организации, които нанасят щета на ползите на локалните компании . Bloomberg смята, че това може да засегне хиляди странични задгранични компании. В китайския лист ще бъдат включени фирмите, които не съблюдават китайските правила и закони, понижават доставките без икономическо мотивиране и така нататък

Председателят на министерството на търговията на Китай зави, че ще бъдат подхванати нужните ограничения.

Според специалистите, редица компании могат да понесат обилни загуби, в случай че Китай в действителност осъществя тези проекти. На първо място ще бъдат ударени фирмите, които са се включили към американските наказания. Това са Panasonic и Toshiba, както и другите компании в Хонконг.

Аналитиците на Counterpoint Research са на мнение, че дейностите на китайското държавно управление имат за цел да окажат напън на американските политици на фона на бана на Huawei от страна на Съединени американски щати.

Китайският софтуерен колос Huawei има ресурс от нужните съставни елементи, който ще е задоволителен за 12 месеца. Доставката на спомагателните детайли е почнало още преди половин година, като китайският производител се е фокусирал най-много върху чиповете и оптиката за камерите на мобилните устройства. Да си напомним, че неотдавна бе обявено, че Huawei интензивно търси различни снабдители, които могат да доставят нужните съставни елементи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР