Китай принуждава ресторантите, платформите за електронна търговия и службите за

...
Китай принуждава ресторантите, платформите за електронна търговия и службите за
Коментари Харесай

Китай опитва да намали пластмасовите продукти за еднократна употреба

Китай принуждава заведенията за хранене, платформите за електронна търговия и службите за доставка да рапортуват за потреблението на, оповестява Би Би Си, съобщи БГНЕС.

Министерството на търговията съобщи, че е основало национална система за търговците на дребно да регистрират потреблението си на пластмаса.

Предложението на министерството е част от по-широк напън за справяне с големия проблем с отпадъците в.

Увеличението на доставките на храна за дома също е довело до повишаване на размерите.

През септември министерството съобщи, че пластмасовите торби за еднократна приложимост и приборите за хранене ще бъдат неразрешени в огромните градове до края на годината, до момента в който сламките за еднократна приложимост ще бъдат неразрешени в цялата страна.

През септември влезе в действие и нов „ закон за твърдите боклуци “, който усили санкциите десетократно за тези, които нарушават разпоредбите.

Новият закон също подрежда построяването на нова инфраструктура за преработване.

През януари Китайската комисия за национално развиване и промени издаде петгодишна пътна карта за понижаване на отпадъците.

Политиката планува национална възбрана на до 2022 година, както и 30% понижаване на потреблението на еднократни пластмасови произведения от заведенията за хранене.

Хотелите бяха известени, че не би трябвало да оферират безвъзмездни пластмасови произведения за еднократна приложимост след 2025 година

Китай от години се бори с отпадъците, които генерират 1,4 милиарда поданици.

Всъщност най-голямото бунище в Китай - което е с размер на 100 футболни стадиони - беше напълнено 25 години преди плануваното.

Страната е най-големият в света производител на пластмасови боклуци, макар че изхвърля надалеч по-малко на човек, в сравнение с множеството западни страни.

Китайската национална асоциация за преработване на запаси съобщи, че страната е произвела 63 милиона тона пластмаса през 2019 година, а степента на преработването им е към 30%.

Останалите се озоваха на сметища или бяха изгорени или изоставени.

Страната създава годишно към 20 милиона тона неразградими материали за еднократна приложимост, в това число 3 милиона тона торби за извършване на покупки.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР