Китай оценява ситуацията в Газа като много сериозна, рискът от

...
Китай оценява ситуацията в Газа като много сериозна, рискът от
Коментари Харесай

Китай: Тревожни са перспективите за конфликта в Близкия изток

Китай прави оценка обстановката в Газа като " доста сериозна ", рискът от огромен сухопътен спор нараства и въоръжените спорове обгръщат границите на прилежащи страни.

 

Това съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на специфичния делегат на страната за Близкия изток Чжай Цзюн, който е на посещаване в Близкия изток.

В изказването си, представено от китайски медии, Чжай Цзюн съобщи, че вторичните резултати в района и в интернационален проект се уголемяват, а споровете по израелско-ливанската и израелско-сирийската граница се ускоряват, което " прави вероятностите тревожни ".

Чжай прикани интернационалната общественост да бъде " извънредно бдителна в това отношение " и да предприеме незабавни дейности, като упорства засегнатите страни да съблюдават прецизно интернационалното филантропично право и да избегнат сериозна филантропична злополука, като в същото време положат " взаимни старания за преодоляване на обстановката ".

 

Специалният делегат акцентира, че Пекин е подготвен да направи " всичко, което може да помогне " за поощряване на разговора, реализиране на преустановяване на огъня и възобновяване на мира, както и за да насърчи решението с две страни и намирането на заслужено и трайно решение на спора, заяви Китайската централна телевизия.

Миналата седмица Чжай Цзюн посочи като причина за рецесията сред Израел и Газа неналичието на гаранции за правата на палестинците, до момента в който се срещаше с съветския си сътрудник в Катар, напомня Ройтерс. Специалният делегат на Пекин съобщи, че Китай ще продължи да поддържа тясна връзка с интернационалната общественост, в това число с арабските страни, и ще посети Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Йордания и други страни от района за възстановяване на координацията на напъните за преустановяване на рецесията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР